Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Кадър 7/8 TVВсеки средностатистически българин ще каже, че не

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgКадър 7/8 TVВсеки средностатистически българин ще каже, че не
Коментари Харесай

Проф. д-р Даниел Вълчев: След страха идва безпокойството, а след него - агресията

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Кадър 7/8 TV

Всеки средностатистически българин ще каже, че не му харесва това, което се случва. Важното е какъв брой индивида са подготвени да трансформират това, което не им харесва. Допускам, че на 90% от българите не им харесва - разяснява в студиото на Слави Трифонов някогашният министър на образованието и вицепремиер проф. доктор Даниел Вълчев. 

" От Освобождението насам не е било значимо дали ни харесва, въпросът е по какъв начин от точка А да стигнем да точка Б. На приказки всички го докарваме. Иначе и Ботев го е споделил - в механата сме огромна работа. Важното е по какъв начин да създадем нещо градивно отсега нататък. 

За страдание с изпитание стават нещата. Сега ще има превъзходен мотив, тъй като както се случва с този вирус и цялото полудяване към него, сега страхът стартира леко да се изтегля обратно и идва едно общо безпокойствие, а то ражда огромна експанзия, знаем от Ерих Фром. Според мен тази зима няма да е спокойна. 

Вчера ми излезе резултатът, негативен съм за ковид. Преди 10-тина дни наш сътрудник в университета, Янаки Стоилов, се оказа позитивен и взехме решение да се тестваме.

Светът полудя, основателно или не, множеството държавни управления действаха много несъответстващо, нашето също, само че ние не сме били доста разнообразни от Европа. 

Позатворихме нещо, поотворихме нещо, наблюдават се публичните настроения общо взето, не медицински индикатори. Много водачи не желаеха да затварят - нито Съединени американски щати, нито UK, само че публичното мнение ги принуди. Дори в демократичните страни хората доста елементарно се отхвърлиха от правата си в интерес на сигурността. Съвременната демократична народна власт е подложена на тежък напън. Би ктрябвало болшинството да взема решение, само че има ограничители. Ще има промени в западния свят за положително или за неприятно в идващото десетилетие. 

Всички се изплашиха, прекалихме с говоренето, с мрачни прогнози и една дребнава милиционерщина с бележки и печати - ние си го носим и това избуя.  

Когато човек се опасява от нещо, страхът е съответен. Безпокойството е общо нещо - без да имаш изясненост дали проектите ти ще се осъществят. С уталожването на страха ще пристигна безпокойството. 40 млн. безработни има. Това провокира спонтанна експанзия, синхронизират се в една посока доста хора, които не са очаквали по-рано да имат сходни забавни. Това не е добре за статуквото, само че може да е добре за едно по-добро бъдеще. ", изясни професорът по право в СУ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР